Mit vesz figyelembe a zsűri?

 2011.08.20. 09:40

 Milyen szempontok alapján pontoz a zsűri az ország tortájában?

 

1. Látvány: a torta megjelenése, a díszítés, a felhasznált anyagok vizuális harmóniája, vagyis szemet gyönyörködtető és ’optikailag’ ínycsiklandó legyen.

2. Innováció kontra praktikum. Mennyire újszerű a torta, milyen az összetétele, használ-e nem standard alapanyago(ka)t, felmutat-e új ízt. Ugyanakkor azért arra is ügyelni kell – hiszen az Ország tortájáról van szó –, hogy ne legyen lehetetlen akár otthon is elkészíteni.

3. Ízek összhangja. Ez is rendkívül fontos, mert lehet ugyan a torta innovatív, viszont ha például nem eléggé vagy éppen túlzottan édes, túlságosan különös íze van, akkor nehezen válik egy egész ország kedvencévé. Ugyanakkor kell valami ismerősen újat is nyújtania.

4. Mennyire köthető a torta (illetve annak fő összetevője) Magyarországhoz? Ilyen volt tavaly a híres szatmári szilvapálinka, vagy az idén a Pándi meggy. (Nem véletlenül kerültek tokaji borok a Borkirályba, a mákos guba pedig annyira »klasszikusan« magyar, hogy külföldieknek nem is nagyon lehet elmagyarázni.)

/Forrás: http://www.konyhamuveszet.hu/hu/content/orszagtorta_2009#cikktop /

Sok mindenre oda kell figyelnie a cukrászoknak, hogy a zsűri az ő tortájukat emelhesse a nyertes pódiumra ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://icooking.blog.hu/api/trackback/id/tr963166372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása