Mitől különleges?

 2011.08.20. 09:23

 

 Mitől különleges a 2011-es Sárgabarackos Kölestorta?

 

 

Podhensky Péter cukrászt arról kérdezték, hogy mitől különleges az idei Országtorta. A válasza az volt: összetételében. A köles a szegények eledele volt, ma már szinte elfeledett étel, de így, gyümölccsel kombinálva kiváló sütemény.

Annak ellenére, hogy elismerte, ízletes a kecskeméti barackos kölestorta, a cukrász elmondta: a korábbi évek nyertes tortái markánsabb ízűek voltak. Például a szilvagombóc is, ami az egyik kedvencem – tette hozzá.

Otthon elkészíthető az idei nyertes édesség?

Ez inkább a cukrászdákban süthető meg, a különleges formája miatt – tudtuk meg. Mivel a torta úgynevezett negatív formában sül – ami egyébként Zila-forma, szabadalmaztatva van – ezért speciális eszköz kell hozzá – magyarázta. Azt is megtudtuk, hogy ennek a formának köszönhetően mélyedés van a torta tetején és ebbe teszik bele a barackízt.


/Forrás: http://www.boon.hu/miskolc/a-szegenyek-eledelebol-sutott-orszagtorta/1766991 /

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://icooking.blog.hu/api/trackback/id/tr943166350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása