Egyszerű, kreatív, de gonosz...

 2011.08.26. 17:21

 

Ez nem más, mint a ZEBRATORTA. Egyik barátnőm árulta el nekem, nem is olyan régen, hogy egyszer úgy szeretne csíkos tortát készíteni. Ő talált rá erre a receptre. Én is elolvastam, és nem tűnt nehéznek. Segítségként a www.mindmegette.hu oldalát használtam fel.

 

HOZZÁVALÓK (24-26 cm-es tortaformához):

 

-         35 dkg porcukor

-         5 tojás

-         40 dkg liszt

-         1,5 csomag sütőpor

-         2,5  dl olaj

-         2,5  dl szódavíz

-         2 csomag vaníliás cukor

-         3 evőkanál kakaópor

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd a szódavizet. Ezt a tésztát elfelezzük, egyik felébe 3 evőkanál kakaót, a másikba 3 evőkanál lisztet teszünk. Kör alakú (24 cm-es) tortasütő közepébe 2 evőkanál fehér tésztát teszünk, rá 2 kanál barnát, majd felváltva így folytatjuk, amíg mindkettő elfogy. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.

A torta sokkal könnyebb állagú lesz, ha a tojásokat ketté választjuk, és a sárgájával összekeverjük a lisztet, a porcukrot, sütőport, olajat, szódavizet. A tojások fehérjét pedig vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Ha ez sikerült óvatosan, hogy a hab ne sérüljön, belekanalazzuk az előző keverékbe. A többi pedig ezután ugyanúgy működik.

 

Akik még nem készítettek ilyen süteményt, először lehet, nem tudják még elképzelni hogyan is működik ez a sárga és barna tészta belekanalazása a tortaformába. Először is, én leveses szedőkanalat ajánlok, abból is kettőt, egyiket az egyik masszába, másikat a másikba. Jó, ha egyforma méretű a két kanál, de ha mégsem, akkor közel egyforma adagokat szabad szedni velük. A lényeg, hogy mindig a tortaforma közepébe rakosgassuk a tésztát, egyszer a sárgát, máskor pedig a barnát. Nem szabad kenni, belenyúlni, mert a saját súlyától fogva fog terülni a tortaformában és attól lesznek olyan szépek azok a kis csíkocskák.

Figyelni kell a tortára, mert nagyon átverős, a legtöbb receptben 50 perc sütési idő van írva. Én 1 órát sütöttem, de az aljánál egy csíkréteg nem sült meg, pedig a tűpróba jónak mutatta. Én ajánlom a másfél óra sütési időt (180-200 fokon), de 1 óra hossza után már figyelgessük, nehogy elkezdje megkapni az oldalát.

 

 

 

Tényleg nagyon csinos és finom torta! Vendégeket nagyon jól meglehet lepni vele! (tapasztalat)

Jó étvágyat Kívánok hozzá és csak ügyesen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://icooking.blog.hu/api/trackback/id/tr993182390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása